5 σημάδια που δείχνουν ότι η επαγγελματική ιστοσελίδα σας χρειάζεται ανανέωση

Σκέφτεστε να ανανεώσετε τον ιστότοπο της επιχείρησής σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Μια πρόσφατη μελέτη, διαπίστωσε ότι πάνω από το 60% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να ανανεώσουν την ιστοσελίδα τους μέσα στο επόμενο έτος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να ανανεώσετε το website της επιχείρησής σας. Σε αυτή την ανάρτηση θα αναφέρουμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τον ιστότοπό σας.

 

1) Δεν είναι mobile-friendly

Διαθέτετε site το οποίο όμως δεν είναι φιλικό προς τα tablet ή τα κινητά; Μέγα λάθος! Οι κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το 60% της διαδικτυακής κίνησης και η Google έχει εξαρτήσει την κατάταξη από τον responsive σχεδιασμό. Μάλιστα, το 2015 άρχισε να τιμωρεί τους ιστότοπους χωρίς αυτή τη δυνατότητα, ενώ το 2019 όλες οι αναζητήσεις γίνονται μέσω ενός "mobile first" ευρετηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν έχετε έναν βελτιστοποιημένο ιστότοπο ειδικά σχεδιασμένο για μικρές οθόνες, τότε οι πιθανότητες, κάποιος άλλος ανταγωνιστής να σας προσπεράσει, είναι μεγάλες!

2) Φορτώνει αργά

Η εμπειρία του χρήστη στον ιστότοπό σας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για το αν οι χρήστες θα συνεχίσουν την περιήγησή τους ή όχι. Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε η Google, το 53% των επισκεπτών εγκαταλείπουν μια σελίδα αν αυτή διαρκεί περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα και σύμφωνα με την Portent διαπιστώθηκε ότι κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο στο χρόνο φόρτωσης έχει επιπτώσεις 5%. Οι αργές ταχύτητες επηρεάζουν επίσης την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Για να δείτε αν η σελίδα σας φορτώνει ικανοποιητικά, απλά κάντε κάποιο δωρεάν speed test, από τα δεκάδες που υπάρχουν στο internet.

3) Δεν εκπληρώνει τους επαγγελματικούς σας στόχους

Ο καθορισμός των στόχων της επιχείρησής σας είναι το πιο σημαντικό βήμα στον σχεδιασμό ενός ιστότοπου. Δεν αρκεί να έχετε ένα όμορφο και λειτουργικό website που όμως δε συμβάλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών σας στόχων. Ένας ιστότοπος με πρωταρχικό στόχο τις πωλήσεις θα είχε διαφορετική αισθητική από έναν ιστότοπο που έχει σχεδιαστεί για το brand awareness ή την εκπαίδευση των καταναλωτών. Ως εκ τούτου, αν οι επιχειρηματικοί στόχοι σας έχουν αλλάξει και πλέον δε συμβαδίζουν με το website σας, θα πρέπει γίνει επανασχεδιασμός.

4) Δεν είναι SEO-optimized

Όταν το επαγγελματικό website σας δεν κατατάσσεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, είναι πρόβλημα. Για να ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, πρέπει να πραγματοποιήσετε βελτιστοποίηση On-page SEO. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταταγείτε υψηλότερα, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα βλέπουν το περιεχόμενό σας όταν κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

5) Κάνετε rebranding

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε rebranding τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι χρειάζεστε νέο σχεδιασμό στο website σας. Μπορεί να προσεγγίσετε νέες αγορές ή να λανσάρετε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Ένα φρέσκο website που θα ευθυγραμμίζετε με τη νέα σας προσέγγιση, είναι ένα απαραίτητο βήμα για να πετύχει το rebranding της επιχείρησής σας.

Αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά τα 5 σημάδια και στη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα; Αν ναι, τότε είναι ώρα να επενδύσετε στην ανανέωση της. Η SIGMA Marketing είναι εδώ για να βοηθήσει! Χάρη στην έμπειρη ομάδα επαγγελματιών που διαθέτουμε, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε το ιδανικό website που χρειάζεται η επιχείρησή σας, για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.