Αξίζει η επιχείρησή σας να επενδύσει στο TikTok;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το TikTok έχει κατακτήσει τον κόσμο. Η πλατφόρμα που ξεκίνησε μόλις τον Αύγουστο του 2018 απέκτησε σχεδόν αμέσως φανατικούς θαυμαστές, τους λεγόμενους tiktokers. Σήμερα, αποτελεί το social media με το μεγαλύτερο impact και όπως είναι λογικό, αυτό δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο για τις επιχειρήσεις. Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι το TikTok, ποιες οι δυνατότητές του και γιατί κάθε επιχειρηματίας σήμερα θα πρέπει να κάνει λογαριασμό στη πλατφόρμα!

 

Τι είναι το TikTok και γιατί αν είσαι επιχειρηματίας πρέπει να σε νοιάζει;

Το TikTok αυτοχαρακτηρίζεται ως η κορυφαία πλατφόρμα για σύντομα βίντεο για κινητά. Φανταστείτε ένα Instagram που αντί για φωτογραφίες υπάρχουν βίντεο διάρκειας 5 έως 60 δευτερολέπτων και που οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να τα φτιάξουν εύκολα χάρη στα features που υπάρχουν, όπως τα εντυπωσιακά φίλτρα.

Όταν ξεκίνησε το TikTok, τα βίντεο αυτά ήταν κυρίως κωμικά και τα δημιουργούσαν ως επί το πλείστον έφηβοι για να διασκεδάσουν με τους φίλους τους. Όσο όμως το TikTok μεγάλωνε και οι χρήστες ανακάλυπταν την δημοφιλία που γνώριζαν οι TikTokers, τόσο καταλάβαιναν ότι αυτό το Social Media είναι κάτι σπουδαιότερο.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έφτιαχναν τα δικά τους βίντεο ενώ στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν δειλά και μεγάλες επιχειρήσεις: Ryanair, Redbull, Amazon και Marvel ήταν μόνο μερικές που απόλαυσαν αμέσως τα προνόμια της πλατφόρμας. Σήμερα, πλέον εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν λογαριασμό στο TikTok.

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί ότι αυτό το μέσον είναι για κάθε είδους επιχείρηση και μπορείτε να καρπωθείτε τα οφέλη, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω στατιστικά δεδομένα:

  • Το TikTok διαθέτει 500 εκ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως
  • Αποτελεί την #1 εφαρμογή που κατέβασαν οι χρήστες το 2021, με 656 εκ. downloads
  • Στην Αμερική πέρασε σε δημοφιλία το Instagram στη Gen Z
  • Το 67% των χρηστών του TikTok δηλώνει ότι η πλατφόρμα τους εμπνέει να ψωνίσουν

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του TikTok για τις επιχειρήσεις;

Αυξάνει την αναγνωρισιμότητα του Brand σας

Το TikTok είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να δημιουργούν διαδραστικές σχέσεις με τους πελάτες τους και να ενισχύουν τη σχέση τους με το εμπορικό σήμα. Ο καλύτερος τρόπος χρήσης του TikTok είναι όταν επιχειρήσεις αποφασίσουν να δημοσιεύουν ανάλαφρο, χιουμοριστικό περιεχόμενο κάτι που ευθυγραμμίζεται με το κοινό της πλατφόρμας.

 

Έχετε ένα τεράστιο κοινό να σας ακούσει

Σε έναν κόσμο όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο βασιλιάς, το TikTok έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για όποιον θέλει να δημιουργήσει και να μοιραστεί βίντεο. Με 2 δισεκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως καθώς και περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλες τις ηλικίες δεν είναι περίεργο που αυτή η εφαρμογή έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια. Όλο αυτό το κοινό είναι εκεί για να δει και την επιχείρησή σας και να διαδράσει μαζί της.

 

Το video marketing είναι από τις κορυφαίες τάσεις παγκοσμίως

Το μάρκετινγκ βίντεο αποτελεί προτεραιότητα και η τάση για βίντεο δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 86% των ανθρώπων θα ήθελαν να δουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις στο TikTok! Αν δεν το χρησιμοποιείτε ήδη, τότε σκεφτείτε να ανεβάσετε την επόμενη καμπάνια ή διαφήμισή σας σ' αυτό το κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.

 

Είναι εύκολο να συνδεθείτε με το κοινό σας

Το TikTok δίνει πολλές ευκαιρίες στις επιχειρήσεις να συνδεθούν ουσιαστικά με το κοινό τους. Ένας τρόπος είναι η δημιουργία μιας πρόκλησης με hashtag όπου ενθαρρύνετε τους χρήστες (και τους δυνητικούς πελάτες) να δημιουργήσουν βίντεο χρησιμοποιώντας το hashtag και τα βίντεο της επιχείρησης που έχουν δημιουργηθεί εκ των προτέρων! Αυτή είναι μια εξαιρετική τακτική για την αύξηση των αλληλεπιδράσεων στα social media της επιχείρησής σας.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό TikTok για την επιχείρησή σας, σήμερα

Αν λοιπόν δεν είστε ακόμα στο TikTok, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε! Αυτή η πλατφόρμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας και να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο που θα τους κάνει να επιστρέφουν για περισσότερα.


Και αν χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε, η ομάδα μας στη SIGMA MARKETING μπορεί να αναλάβει τη στρατηγική σας στο TikTok και να σας βοηθήσει να δείτε αποτελέσματα. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με αυτό το ισχυρό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.