Κατασκευή ιστοσελίδας με custom design: 4 λόγοι για να το προτιμήσετε

Τι είναι το custom web design

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας αναφέρεται στο στιλ και στην διάταξη του ιστότοπου. Είναι η ψηφιακή εικόνα που θα έχει το brand σας και να είναι σχεδιασμένο ώστε να αντιπροσωπεύει όλα όσα πρεσβεύει η επιχείρησή σας.

 

Γιατί να επιλέξετε ένα custom web design

Όπως καταλαβαίνετε, ένα έτοιμο template, μπορεί να είναι βολικό και πιο οικονομικό αλλά δεν μπορεί να αναδείξει ακριβώς την εταιρική ταυτότητα σας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν, επιλέγοντας ένα custom web design.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους 4 πιο σημαντικούς λόγους που αξίζει να επιλέξετε την ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου.

 

Μοναδικότητα

Κάθε επιχείρηση πρέπει να δημιουργήσει ένα ισχυρό εμπορικό σήμα που να μεταδίδει την αξία των υπηρεσιών της. Από τα λογότυπα και τα χρώματα, μέχρι τις γραμματοσειρές και τις εικόνες - κάθε στοιχείο είναι ζωτικής σημασίας για να φαίνεται ο ιστότοπός σας επαγγελματικός και ταυτόχρονα να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Μ' ένα custom website μπορείτε να διαλέξετε πως θα είναι όλα τα παραπάνω στοιχεία ώστε να δημιουργήσετε μια μοναδική ιστοσελίδα αποκλειστικά όπως την φαντάζεστε, σε αντίθεση με κάποιο έτοιμο template, όπου οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

 

Κορυφαία εμπειρία χρήστη

Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε σε μία εταιρική ιστοσελίδα είναι η βέλτιστη εμπειρία χρήστη (UX). Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας είναι το ίδιο σημαντικός με τον επισκέπτη που μπαίνει στο φυσικό σας κατάστημα. Έτσι, όπως προσέχετε την εμπειρία του στο κατάστημά σας το ίδιο οφείλετε να κάνετε και στο διαδικτυακό σας e-shop ή website. Αν θέλετε να τον μετατρέψετε από επισκέπτη σε πελάτη, βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει μια ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

Ένα custom web design είναι απαραίτητο αν θέλετε να βελτιώσετε το customer's journey, καθώς σας δίνει απεριόριστες δυνατότητες για να εξυπηρετήσετε καλύτερα τον πελάτη σας και να κάνετε πιο μαγικό το "ταξίδι" του. Αντίθετα, οι έτοιμες σελίδες, έχουν πολύ συγκεκριμένες δυνατότητες και σας περιορίζουν.

 

Βελτιστοποίηση SEO

Είναι πολύ σημαντικό ο ιστότοπός σας να κατατάσσεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Ένα custom web design site αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο του επιτυχημένου SEO. Μια πρόσφατη μελέτη του SEJ, αποκάλυψε ότι το 28,5% των ανθρώπων κάνουν κλικ μόνο στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων της Google. Μετά τα ποσοστά αυτά μειώνονται δραστικά! Αν κατασκευάσετε ιστοσελίδα με custom σχεδιασμό έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες να βρεθείτε στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους:

  • Ο κώδικας της σελίδας είναι αρκετά μικρότερος, με αποτέλεσμα να πετυχαίνετε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης.
  • Τα ποσοστά ασφάλειας είναι μεγαλύτερα από ένα έτοιμο template.
  • Ο responsive σχεδιασμός, διευκολύνει τον χρήστη να επισκεφτεί το website σας από οποιαδήποτε συσκευή.
  • Αντίθετα, τα templates που υπάρχουν στο διαδίκτυο, δε διαθέτουν όλα αυτή τη λειτουργία.

 

Δυνατότητα επεκτασιμότητας

Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει και εξελίσσεται, χρειάζεστε έναν ιστότοπο που να μπορεί να συμβαδίζει. Για να το εξασφαλίσετε αυτό, ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι το κλειδί! Προσθέστε ευκολότερα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, προσαρμόσετε την πλοήγηση για καλύτερη εμπειρία χρήστη, ενημερώστε τα πρότυπα ασφαλείας και γενικά κάντε ό,τι αλλαγές θέλετε, χωρίς πρόβλημα και περιορισμό. Η ευελιξία που σας δίνει μία custom ιστοσελίδα μπορεί να κάνει την διαφορά σε σύγκριση με τα έτοιμα templates.

 

Custom website και κόστος

Πολλοί επιχειρηματίες ενώ καταλαβαίνουν ότι η κατασκευή ιστοσελίδων με custom design έχουν περισσότερες δυνατότητες, φοβούνται ότι θα χρειαστεί να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Ας δούμε όμως ποια είναι η αλήθεια. Πράγματι, το κόστος για έναν εξατομικευμένο σχεδιασμό είναι μεγαλύτερο από ένα έτοιμο σχέδιο, όπως είναι και λογικό, αφού δημιουργείτε αποκλειστικά για εσάς. Μακροπρόθεσμα όμως, το custom design θα σας εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας προσαρμοσμένος ιστότοπος σας επιτρέπει να προσαρμόσετε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού σας - από τη διαχείριση του περιεχομένου και τη διάταξη, έως τις λειτουργίες και τη βελτιστοποίηση SEO - ακριβώς όπως τις χρειάζεστε. Όταν ο ιστότοπός σας έχει κατασκευαστεί μόνο για εσάς, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε επιπλέον κάθε φορά που ένα template χρειάζεται ενημέρωση.

Επιπλέον, με έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο, μπορείτε να διασφαλίσετε σε μεγαλύτερο ποσοστό της ασφάλεια συναλλαγών του χρήστη, άρα θα κάνετε τον πελάτη σας να προβεί πιο εύκολα σε μετατροπές και να σας προτιμήσει. για τις αγορές του.

 

Τελικά, τι να επιλέξω;

Πριν πάρετε μία τελική απόφαση, αξίζει να σκεφτείτε τους επιχειρηματικούς στόχους που έχετε θέσει για την διαδικτυακή παρουσία του brand σας και να δείτε μήπως τελικά σας συμφέρει καλύτερα ένας custom σχεδιασμός για το website σας. Αν ακόμη δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και η Sigma Marketing θα είναι εκεί για να σας λύσει όλες τις απορίες σας.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.