Instagram Live: Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

 

Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ξεκινήσετε , μην ανησυχείτε! Εδώ, θα βρείτε ουσιαστικές συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε το Instagram Live σαν επαγγελματίας και να πάτε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο!

 

Τι είναι το Instagram Live;

Το Instagram Live προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στις e-commerce επιχειρήσεις που θέλουν να έρθουν κοντά και να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους. Πώς; Με τη μετάδοση βίντεο σε πραγματικό χρόνο, όλων όσων προσφέρουν. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει στους δυνητικούς πελάτες σας να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση για το τι έχετε να τους δώσετε σαν επιχείρηση, αλλά επιτρέπει να δημιουργήσετε συναρπαστικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο - και όλα αυτά εντελώς δωρεάν!

Οι ζωντανές ροές επιτρέπουν επίσης στους θεατές να σχολιάζουν, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με το κοινό που βρίσκεται εκείνη την ώρα στο live. Τώρα που μάθατε την χρησιμότητα του Instagram Live, είστε έτοιμοι να την εφαρμόσετε και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό;

 

Πώς να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Instagram Live για την επιχείρησή σας

Σίγουρα είναι ωραίο να ανεβάζετε ελκυστικά posts ή stories στην business page που έχετε στο Instagram, πλέον όμως δεν είναι αρκετό! Το κοινό "διψάει" και για live video content, το οποίο σας προσφέρει ανέξοδα η πλατφόρμα, μέσω του Instagram Live. Για να βάλετε σε εφαρμογή αυτό το ισχυρό διαδικτυακό εργαλείο ζωντανής ροής, χρειάζεται προγραμματισμός.

Δεν αρκεί να πατήσετε το κουμπί "Live" και να ξεκινήσετε να δειγματίζετε όσα προσφέρετε. Ξεκινήστε, ρωτώντας το ίδιο το κοινό σας τι θέλει να δει σε μία live μετάδοση; Μπορεί οι απαντήσεις του να σας εκπλήξουν! Επιπλέον, μ' αυτό τον τρόπο να μπορείτε να πάρετε ιδέες και για επόμενα live.

Αφού αποφασίσετε το θεματικό πλαίσιο, αρχίστε να το διαφημίζετε κάνοντας post για το event σε όλα τα social media που διαθέτει η επιχείρησή σας. Μ' αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι όλο και περισσότεροι followers σας θα το μάθουν και αν τους ενδιαφέρει θα μπουν να το παρακολουθήσουν.

Αν υπάρχει η δυνατότητα, σκεφτείτε να διοργανώσετε και κάποιο διαγωνισμό στο live όπου θα μοιράσετε στους θεατές διάφορα δώρα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για δέσμευση και επιτυχία.

Θυμηθείτε, με το Instagram Live το παν είναι να δημιουργείτε ουσιαστικό περιεχόμενο και να συνδέεστε με την υπάρχουσα πελατειακή σας βάση καθώς και με πιθανούς μελλοντικούς πελάτες. Για όσους αναζητούν έναν νέο δυναμικό τρόπο προώθησης της επιχείρησής τους μέσω των κοινωνικών μέσων - μην κοιτάξετε παραπέρα από το Instagram Live!

 

4 tips για αύξηση των πωλήσεων μέσω Instagram Live

Δείξτε αυθεντικότητα

Κάθε επιχείρηση διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που την κάνει μοναδική. Βρείτε πιο είναι αυτό και αναδείξτε το με κάθε ευκαιρία που σας δίνετε στα live σας. Επίσης, σκεφτείτε λίγο ποιες επιχειρήσεις ξεχωρίζουν και γιατί; Είναι ότι προσφέρουν μοναδικά προϊόντα; Συνήθως όχι! Αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι ο τρόπος που λένε την ιστορία των προϊόντων. Μία μοναδική αφήγηση, η οποία θα περιέχει συναίσθημα και αυθεντικότητα θα κάνει τα Instagram live σας να γεμίζουν κάθε φορά με παραπάνω κόσμο.

Αλληλεπιδράστε με το κοινό

Το Instagram Live δεν είναι θεατρικός μονόλογος, χρειάζεται αλληλεπίδραση. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής το κοινό κάνει διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρηση, τα προϊόντα κλπ. Αν ως συντονιστής δεν απαντήσετε σε αυτές τις απορίες, τότε πολύ πιθανόν να δυσαρεστήσετε τους χρήστες με αποτέλεσμα να βγουν από το live.

Προσπαθήστε να διαβάζετε τα σχόλια και να απαντάτε σε όσο γίνεται περισσότερους. Να είστε σίγουροι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών θα το εκτιμήσει!

Κάντε προσφορές

Δώστε την ευκαιρία στο κοινό που είναι συνδεδεμένο στο Instagram live σας, να πραγματοποιήσει εκείνη την ώρα και για όσο διάστημα διαρκεί η ζωντανή σύνδεση, μια αγορά πιο φθηνά. Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε έμπρακτα ότι εκτιμάτε τον χρόνο που αφιερώνουν για το live σας και θα βγείτε και οι δύο κερδισμένοι.

Δείξτε συνέπεια

Μία πολύ σημαντική συμβουλή που λίγες επιχειρήσεις τηρούν, είναι να δείχνουν συνέπεια σε αυτά τα διαδικτυακά event. Δεν αρκεί να κάνετε ένα Instagram live μία στο τόσο. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, είναι προτιμότερο να κάνετε μικρότερες ζωντανές συνδέσεις αλλά πιο συχνά. Με λίγα λόγια, δημιουργήστε μία συνήθεια για τους χρήστες που σας ακολουθούν. Η συνεχή υπενθύμιση της παρουσίας σας στο Instagram είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει και περισσότερες πωλήσεις.

Συνοψίζοντας

Όπως είδατε, υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το Instagram Live προς όφελος της επιχείρησής σας. Αν όμως όλα τα παραπάνω σας φαίνονται βουνό και θέλετε τη βοήθεια μιας ομάδας με αποδεδειγμένη γνώση social media, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας - η Sigma Marketing είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις digital marketing δυνατότητες που υπάρχουν!

Γίνετε λοιπόν δημιουργικοί και αρχίστε να αξιοποιείτε τη δύναμη του Instagram Live σήμερα - μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες πωλήσεις αύριο!

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.