5 Ιδέες για ελκυστικό περιεχόμενο στο Instagram της επιχείρησής σας

 

Ψάχνετε για μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περιεχόμενο για την επιχείρησή σας στο Instagram Αν ναι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Σε αυτή τη δημοσίευση, θα συζητήσουμε 10 διαφορετικούς τύπους περιεχομένου που μπορείτε να μοιραστείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram.

 

1. Δημιουργήστε ενημερωτικό υλικό σε carousel

Τα carousel είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσετε τις μακροσκελείς εκπαιδευτικές αναρτήσεις στο Instagram της επιχείρησής σας και να τις κάνετε πιο ελκυστικές. Χρησιμοποιώντας καρουζέλ, μπορείτε να παρέχετε στο κοινό σας πολύτιμο περιεχόμενο χωρίς να το "βομβαρδίζετε". Τα καρουζέλ είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε το χαρακτήρα του brand σας και να δημιουργήσετε μια σύνδεση με το κοινό σας. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα καρουζέλ μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις στο Instagram. Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να κάνετε τις εκπαιδευτικές αναρτήσεις σας πιο πολύτιμες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καρουζέλ. Το κοινό σας θα σας ευχαριστεί γι' αυτό!

 

2. Δείξτε μία σύγκριση "Πριν/Μετά" σε post

Ένας τύπος περιεχομένου που μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός είναι οι φωτογραφίες πριν και μετά. Αυτού του είδους οι αναρτήσεις μπορούν να δείξουν στους επίδοξους πελάτες σας τη διαφορά που μπορούν να κάνουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας στη ζωή τους. Για παράδειγμα, αν πουλάτε κρέμες για την επιδερμίδα, θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία του δέρματος κάποιου πριν αρχίσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα σας και στη συνέχεια μία άλλη φωτογραφία με τα αποτελέσματα. Ή αν είστε κομμωτήριο, θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία των μαλλιών ενός πελάτη σας πριν τον περιποιηθείτε και, το τελικό αποτέλεσμα όταν του κάνατε τα μαλλιά. Αυτού του είδους οι αναρτήσεις δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικές, αλλά επειδή απευθύνονται στο συναίσθημα του καταναλωτή, μπορείτε να δείτε να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μεγάλος δισταγμός που έχει ένας καταναλωτής πριν αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία είναι αν θα του κάνει ή όχι. Με μία τέτοια ανάρτηση αυτή η διστακτικότητα αποτελεί παρελθόν και ο καταναλωτής μπαίνει πιο εύκολα στη διαδικασία να σας εμπιστευτεί.

 

3. Προτείνετε διαφορετικές χρήσεις

Αν έχετε μια επιχείρηση στο Instagram, είναι σημαντικό να δείξετε στους followers ότι τα προϊόντα σας είναι ευέλικτα. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να φωτογραφίσετε τα προϊόντα σας με διαφορετικούς τρόπους για να δείξετε και τη διαφορετική χρησιμότητά τους. Για παράδειγμα, αν πουλάτε κοσμήματα, θα μπορούσατε να τα στυλιζάρετε με διαφορετικά ρούχα για να δείξετε πώς μπορούν να φορεθούν και με casual ρούχα αλλά και με πιο βραδινά. Ή αν πουλάτε makeup, θα μπορούσατε να δείξετε πώς τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία διαφορετικών εμφανίσεων. Δείχνοντας την ευελιξία των προϊόντων σας, θα εμπνεύσετε τους ακολούθους σας και θα τους βοηθήσετε να δουν την αξία αυτού που πουλάτε.

 

4. Ρωτήστε το κοινό σας

Το περιεχόμενο είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την επιτυχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο Instagram. Γι' αυτό είναι σημαντικό να βρίσκετε δημιουργικούς τρόπους για να εμπλέκετε το κοινό σας και να το προτρέπετε να αλληλεπιδράσει με τις αναρτήσεις σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε ερωτήσεις ή να δημοσιεύετε δημοσκοπήσεις στα Instagram stories. Αυτός είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή και παράλληλα να συγκεντρώσετε πολύτιμα σχόλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα τους ακολούθους σας και να οικοδομήσετε βαθύτερες σχέσεις μαζί τους.

 

5. Παροτρύνετε followers να δημιουργήσουν περιεχόμενο και κοινοποιήστε το

Μία ακόμη εξαιρετική στρατηγική είναι να προσκαλέσετε τους ακολούθους σας να δημιουργήσουν περιεχόμενο και στη συνέχεια να το αναδημοσιεύσετε. Σκεφτείτε κάτι έξυπνο, που θα τους βάλει στη διαδικασία να δημιουργήσουν περιεχόμενο. Δημιουργήστε μοναδικά hashtags και προσκαλέστε τους. Αυτό όχι μόνο σας βοηθά να έχετε φρέσκο, πρωτότυπο περιεχόμενο για το feed σας, αλλά βοηθά επίσης να δημιουργηθεί μια αίσθηση κοινότητας και δέσμευσης γύρω από την επωνυμία σας. Για μεγαλύτερη επιτυχία, μπορείτε να δώσετε στους καλύτερους συμμετέχοντες και ένα δώρο που αφορά την επιχείρησή σας. Τα κίνητρα πάντα αποτελούν μέρος μιας πετυχημένης ενέργειας.

Για περισσότερες φρέσκες ιδέες περιεχομένου για το Instagram της επιχείρησής σας, επικοινωνήστε μαζί μας. Όλα τα μέλη της SIGMA Marketing είναι επικεντρωμένα ώστε να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.