Εταιρική ιστοσελίδα: 5 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Ο εταιρικός σχεδιασμός website συχνά παραβλέπεται. Πολλές επιχειρήσεις δίνουν όλη τους την προσοχή στην ανάπτυξη ενός εξαιρετικού προϊόντος ή υπηρεσίας και δε σκέφτονται τη σημασία της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού ιστότοπου.

Μία εταιρική ιστοσελίδα είναι συχνά η πρώτη εντύπωση που έχει ένας δυνητικός πελάτης για την επιχείρησή σας. Οπότε, εξίσου σημαντικό με το προϊόν ή την υπηρεσία σας είναι να βεβαιωθείτε ότι η εταιρική ιστοσελίδα δουλεύει "ρολόι".

Εμείς ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά το σχεδιασμό ή τον επανασχεδιασμό του εταιρικού σας ιστότοπου, ώστε να προσελκύσετε ακόμα περισσότερο κοινό.

 

1. Επιλέξτε με προσοχή τα Call-to-action κουμπιά

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός καλά σχεδιασμένου ιστότοπου είναι τα κουμπιά Call-to-action (CTA) ή όπως λέγονται στα ελληνικά, τα κουμπιά προτροπής. Ένα κουμπί CTA είναι ένα κουμπί που επιτρέπει στους επισκέπτες να προβούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως η εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο, η λήψη ενός whitepaper ή η πραγματοποίηση μιας αγοράς. Τα CTA κουμπιά είναι σημαντικά επειδή βοηθούν τους επισκέπτες της εταιρικής ιστοσελίδας σας να μετατραπούν σε πελάτες. Γι' αυτό όταν γίνεται ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας, τα κουμπιά αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν σε περίοπτες και στρατηγικές θέσεις.

Το κείμενο του κουμπιού θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ισχυρά ρήματα που προσκαλούν τους επισκέπτες σε δράση, όπως: "κατεβάστε", "εγγραφείτε" ή "αγοράστε". Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να προωθήσετε μια δελεαστική προσφορά, όπως μια έκπτωση ή μία δωρεάν συμβουλευτική. Ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να αναλάβουν δράση, είναι με τα CTA κουμπιά. Συμπεριλαμβάνοντας ένα καλά σχεδιασμένο κουμπί πρόσκλησης για δράση στον ιστότοπό σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην αύξηση των leads και των πωλήσεων.

 

2. Συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να διαθέτει η εταιρική ιστοσελίδα είναι τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας σας. Αυτά περιλαμβάνουν τον αριθμό τηλεφώνου σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη φυσική σας διεύθυνση. Συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπό σας, διευκολύνετε τους δυνητικούς πελάτες να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Χρησιμοποιήστε ευανάγνωστες γραμματοσειρές οι οποίες θα είναι εύκολα αναγνώσιμες από όλες τις συσκευές.

Και το σημαντικότερο; Μην ξεχάσετε να ενημερώνετε το εταιρικό site σας για τυχόν αλλαγές. π.χ. Αν αλλάξετε το email σας ή το τηλέφωνό σας και δεν ενημερώσετε το site σας, τότε είναι πιθανόν να χάσετε δυνητικούς πελάτες οι οποίοι δε θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με εσάς και θα σας προσπεράσουν για να κάνουν την επόμενη επιλογή.

 

3. Κάντε τη φιλική προς τις κινητές συσκευές

Καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός, είναι σημαντικό η εταιρική ιστοσελίδα σας να είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές. Ένας responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας, όπως λέγεται στη γλώσσα των web developers, εξασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να προβάλλεται το ίδιο καλά τόσο από υπολογιστή όσο και από smartphone ή tablet. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει τους πελάτες σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο φάσμα δυνητικών πελατών.

 

4. Προσθέστε κουμπιά social media

Τα κουμπιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον σχεδιασμό του ιστότοπου της επιχείρησής σας είναι σημαντικά για διάφορους λόγους. Πρώτον, παρέχουν έναν εύκολο τρόπο στους επισκέπτες να συνδεθούν με την επωνυμία σας στα social media που διαθέτει. Επιπλέον, τα social media κουμπιά, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

Όταν οι χρήστες μοιράζονται το περιεχόμενό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι followers τους θα κατευθύνονται στο website σας. Τέλος, τα κουμπιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να συλλέξετε δεδομένα σχετικά με το κοινό σας. Παρακολουθώντας τον αριθμό των κοινωνικών κοινοποιήσεων, μπορείτε να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το πιο είναι το κατάλληλο περιεχόμενο στην αγορά-στόχο σας.

 

5. Σιγουρευτείτε για την ύπαρξη sitemap

Κάθε εταιρική ιστοσελίδα είναι σημαντικό να έχει sitemap. Πρόκειται για ένα αρχείο που περιλαμβάνει όλα τα urls ενός ιστότοπου και χρησιμεύει στο ranking της Google. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάζουν σωστά τις σελίδες σας και βοηθά επίσης τους επισκέπτες να βρίσκουν τις πληροφορίες που αναζητούν γρήγορα και εύκολα. Η δημιουργία ενός sitemap είναι μια απλή διαδικασία, που μπορεί όμως να αποδώσει πραγματικά όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης και την εμπειρία του χρήστη. Έτσι, αν δεν έχετε ήδη συμπεριλάβει το sitemap στην εταιρική σας ιστοσελίδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε.

 

Τα 5 παραπάνω σημεία είναι μόνο τα πιο βασικά από όλα όσα πρέπει να προσέξετε αν θέλετε η εταιρική σας ιστοσελίδα να φέρει αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα πραγματικά επαγγελματικό website τότε που θα έχει το κατάλληλο αισθητικό και τεχνικό αποτέλεσμα, τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε άμεσα με την ομάδα της SIGMA Marketing.

Εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα!

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.