Γιατί η δημιουργία eshop είναι αναγκαία για την επιχείρησή σας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε τη δημιουργία eshop για την επιχείρησή σας. Ίσως, θέλετε να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό, ή να διευκολύνετε τους πελάτες να αγοράζουν τα προϊόντα σας από όπου και αν βρίσκονται απλά και μόνο με μερικά click.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, μην το σκέφτεστε, απλά κάντε το. Γιατί; Πάμε να δούμε παρακάτω τους σπουδαιότερους λόγους που η παρουσία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι απλά μία καλή ιδέα, αλλά είναι αναγκαία.

 

Οι καταναλωτές είναι online

Σύμφωνα με το φετινό report για τη συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών που διεξάγει κάθε χρόνο η εταιρεία datareportal, 5.54 εκ. άνθρωποι στη χώρα μας, αγοράζουν online και ξοδεύουν συνολικά 4.06$ δις το χρόνο. Γιατί λοιπόν να μην ανοίξετε τη πόρτα σε ένα τόσο μεγάλο κοινό να ψωνίσει από το δικό σας κατάστημα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας μέσω διαδικτύου; Αν μάλιστα πουλάτε κάτι το οποίο απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, τότε καταλαβαίνετε ότι οι πιθανοί αγοραστές πολλαπλασιάζονται και μαζί μ' αυτούς και τα κέρδη!

 

Λιγότερα λειτουργικά έξοδα

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από τα έξοδα της επιχείρησής σας. Μπορείτε να λειτουργείτε από οπουδήποτε, δεν υπάρχουν έξοδα ενοικίασης ή μίσθωσης για χώρους και δε χρειάζεστε πολλούς πωλητές. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δαπανήσετε ένα ποσό στο να στηθεί σωστά το eshop σας, αλλά σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα, τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα.

 

Γνωρίζετε καλύτερα το κοινό σας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ότι μπορείτε να γνωρίσετε πραγματικά το κοινό σας και τι θέλει. Στα φυσικά καταστήματα, μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμήσετε την αντίδρασή των πελατών σας στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Όταν όμως έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα είδη των δεδομένων που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας. Μπορείτε να δείτε για ποια προϊόντα ενδιαφέρονται περισσότερο, πού βρίσκονται και κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να είναι εξαιρετικά πολύτιμες και να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε τις προσφορές σας ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της πελατειακής σας βάσης.

 

Μπορείτε να πουλήσετε 24/7 όλο το χρόνο

Η ύπαρξη ενός eshop σημαίνει ότι μπορείτε να πουλάτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Δεν περιορίζεστε από τις ώρες λειτουργίας ή τη γεωγραφική θέση. Αυτό σας δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις παραδοσιακές επιχειρήσεις που λειτουργούν με συγκεκριμένο ωράριο. Ένα eshop είναι πάντα ανοιχτό και προσβάσιμο σε πιθανούς πελάτες από όλο τον κόσμο.

 

Βελτιώνεται η συνολική εικόνα του brand σας

Στον σημερινό σύγχρονο κόσμο, κάθε επιχείρηση που θέλει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη πρέπει να έχει διαδικτυακή παρουσία. Με τη δημιουργία ενός eshop, όχι μόνο διευκολύνετε τους πελάτες να βρουν και να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αλλά στέλνετε επίσης το μήνυμα ότι είστε μια επαγγελματική, αξιόπιστη επιχείρηση. Επιπλέον, ένα eshop μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους δυνητικούς πελάτες. Με την προβολή των στοιχείων επικοινωνίας σας σε περίοπτη θέση και την παροχή λεπτομερών περιγραφών προϊόντων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον διαφάνειας που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην επωνυμία σας. Έτσι, είτε θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις είτε απλώς να βελτιώσετε τη συνολική εικόνα της επιχείρησής σας, ένα eshop είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

 

Συνοψίζοντας

Δημιουργώντας το δικό σας eshop έχετε μία σπουδαία ευκαιρία για να κάνετε την επιχείρησή σας πιο ανταγωνιστική, πλήρης και κερδοφόρα. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να στοχεύσετε στη δημιουργία ενός σύγχρονου eshop το οποίο θα έχει σχεδιαστεί από επαγγελματίες, ώστε να έχετε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Εμείς στη SIGMA Marketing, έχοντας μεγάλη εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στη δημιουργία μία ασφαλούς και λειτουργικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγορών, είμαστε στη διάθεσή σας για να ετοιμάσουμε το eshop των ονείρων σας. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας!

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.