5 συμβουλές για επιτυχημένες επιχειρηματικές αναρτήσεις στο Facebook

Ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές σας αναρτήσεις στο Facebook; Αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Η ομάδα της SIGMA Marketing έπειτα από ανταλλαγές απόψεων πάνω στο θέμα, επέλεξε τους 10 καλύτερους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε επιτυχημένες δημοσιεύσεις που δημιουργούν leads και πωλήσεις. Με αυτά τα μικρά και χρηστικά tips, θα καταφέρετε να κάνετε τα posts της επιχείρησής σας στο Facebook, πιο ελκυστικά από ποτέ.

1. Δημιουργήστε Social Media Marketing πλάνο

Κάθε επιχείρηση που θέλει να πετύχει θα πρέπει να έχει ένα social media marketing πλάνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν θέλετε να βελτιώσετε τις αναρτήσεις σας στο Facebook. Χωρίς σχέδιο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο περιεχόμενο να δημοσιεύσετε, πότε να το δημοσιεύσετε και πόσο συχνά να το δημοσιεύσετε. Ένα σχέδιο μάρκετινγκ για το Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και επικεντρωμένοι στους στόχους σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στην πορεία. Μόλις δημιουργήστε το πλάνο και το θέσετε σε εφαρμογή, θα δείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματά του, στις αναρτήσεις σας.

2.Δημιουργήστε αναρτήσεις μικρές σε μέγεθος

Πόσες φορές διαβάζετε μακροσκελείς αναρτήσεις στο Facebook; Σπάνια, συνήθως τις προσπερνάτε ή τις κοιτάτε χωρίς να τις διαβάζετε σε βάθος. Σωστά; Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι. Γι' αυτό είναι σημαντικό να κάνετε μικρές αναρτήσεις που διαβάζονται και αφομοιώνονται εύκολα. Όταν οι αναρτήσεις σας δεν έχουν πάνω από 250 λέξεις, είναι πιο πιθανό να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων. Επιπλέον, οι μικρές αναρτήσεις είναι πιο εύκολο να μοιραστούν και είναι λιγότερο πιθανό να κρυφτούν από τον αλγόριθμο του Facebook. Έτσι, αν θέλετε οι αναρτήσεις σας να προβληθούν και να διαβαστούν από περισσότερους ανθρώπους, κρατήστε τις μικρές. Και ποιος ξέρει - ίσως διαπιστώσετε ότι οι μικρές αναρτήσεις είναι πιο ικανοποιητικές για να τις γράψετε και πιο διασκεδαστικές για να τις διαβάσετε.

3.Προτιμήστε μικρότερα links

Το μήκος των συνδέσμων σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο επιτυχημένες είναι οι αναρτήσεις σας στο Facebook. Σε γενικές γραμμές, οι συντομότεροι σύνδεσμοι τείνουν να αποδίδουν καλύτερα από τους μακρύτερους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μικρότεροι σύνδεσμοι είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν και είναι πιο πιθανό να κλικάρουν οι χρήστες. Επιπλέον, οι μικρότεροι σύνδεσμοι είναι λιγότερο πιθανό να χαρακτηριστούν ως spam από τον αλγόριθμο του Facebook.

4.Κάνετε λιγότερες προωθητικές αναρτήσεις

Δεν είναι μυστικό ότι οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Facebook για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, αυτό που πολλές επιχειρήσεις δε συνειδητοποιούν είναι ότι οι λιγότερο προωθητικές αναρτήσεις τείνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο Facebook. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αναρτήσεις που είναι πιο προσωπικές και λιγότερο διαφημιστικές είναι πιο πιθανό να γίνουν αποδεκτές, να κοινοποιηθούν και να σχολιαστούν. Με άλλα λόγια, αν θέλετε οι αναρτήσεις σας στο Facebook να φτάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό, επικεντρωθείτε στη δημιουργία περιεχομένου που είναι ενδιαφέρον, ενημερωτικό και σχετικό με το κοινό-στόχο σας.

5. Επικοινωνήστε με το κοινό σας

Το να κάνετε μια ερώτηση στο κοινό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε το engagment στις αναρτήσεις σας στο Facebook. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνετε το κοινό που σας ενδιαφέρει να επικοινωνήσει μαζί σας και να παράσχει πολύτιμα σχόλια που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερες αναρτήσεις στο μέλλον. Επιπλέον, η υποβολή μιας ερώτησης δίνει στο κοινό σας την αίσθηση ότι συμμετέχει και εκείνο στη δημιουργία του περιεχομένου σας, καθιστώντας το πιο πιθανό να το μοιραστεί με τους φίλους του στα κοινωνικά δίκτυα που διαθέτει. Έτσι, την επόμενη φορά που αναρωτιέστε πώς να κάνετε τις αναρτήσεις σας στο Facebook πιο ελκυστικές, δοκιμάστε να κάνετε μια ερώτηση στο κοινό σας!

 

Αν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο να εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές ή θέλετε μία επαγγελματική εικόνα για τα post σας στο Facebook, επικοινωνήστε μαζί μας. Η έμπειρη ομάδα της SIGMA Marketing, μπορεί να δημιουργήσει και να διαχειριστεί με επιτυχία τα Social Media της επιχείρησής σας.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.