8 σημάδια που δείχνουν ότι το e-shop της επιχείρησής σας χρειάζεται αλλαγή

 Ως ιδιοκτήτης eshop, γνωρίζετε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημά σας θα χρειαστεί κάποια στιγμή αλλαγή. Πότε όμως είναι η κατάλληλη ώρα; Διαβάστε παρακάτω 7 ενδεικτικά σημάδια που φανερώνουν ότι ήρθε η στιγμή να προχωρήσετε σε ανανέωση του eshop σας.

Πάμε να τα ανακαλύψουμε ένα προς ένα.

 

Δεν κάνετε τις αναμενόμενες πωλήσεις

Εάν έχετε παρατηρήσει μείωση στις πωλήσεις ή καθόλου πωλήσεις, ίσως είναι καιρός να ρίξετε μια ματιά στο κατάστημά σας και να δείτε τι πρέπει να αλλάξει. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από τη σχεδίαση του καταστήματός σας μέχρι τον τρόπο που προωθείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

 

Αργή φόρτωση σελίδων

Εάν οι πελάτες πρέπει να περιμένουν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει μια σελίδα, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν την αγορά εντελώς—και αυτό περιλαμβάνει και πελάτες κινητών! Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες είναι βελτιστοποιημένες για ταχύτητα φόρτωσης και ότι τυχόν εξωτερικά σενάρια δεν επιβραδύνουν τους χρόνους φόρτωσης. Για να καταλάβετε τον αντίκτυπο που έχει μία αργή φόρτωση σε ένα eshop αρκεί να πούμε ότι σύμφωνα με την Pingdom οι σελίδες που φορτώνουν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα έχουν μέσο ποσοστό εγκατάλειψης 9%, ενώ οι σελίδες που φορτώνουν σε πέντε δευτερόλεπτα βλέπουν τα ποσοστά εγκατάλειψης να εκτοξεύονται στο 38%.

 

Το eshop σας δεν είναι fully responsive

Ζούμε στην εποχή των κινητών συσκευών. Οι περισσότερες online αγορές γίνονται πλέον από smartphones και tablets, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να πουλάει, θα πρέπει να είναι φιλικό προς αυτές τις συσκευές. Με λίγα λόγια, θέλετε ένα fully responsive eshop. Για να καταλάβετε αν έχετε ένα τέτοιο κατάστημα ή όχι, θα πρέπει να δοκιμάσετε να μπείτε και από κινητές συσκευές. Βλέπετε λιγότερα περιεχόμενα από ότι στον σταθερό υπολογιστή σας; Μήπως από το κινητό δεν έχετε την ίδια ευκολία πρόσβασης; Αν ναι, τότε σίγουρα χρειάζεται να προβείτε σε μία ανανέωση του.

 

To eshop σας μοιάζει ξεπερασμένο

Το eshop είναι η ηλεκτρονική σας βιτρίνα. Όπως λοιπόν σε ένα φυσικό κατάστημα φροντίζετε για την εμφάνισή του εκτός από τη ποιότητα των προϊόντων του, έτσι πρέπει να κάνετε και για το ηλεκτρονικό κατάστημά σας. Η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο στο να κάνει τους πελάτες να νιώθουν άνετα ενώ ψωνίζουν online. Εάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα φαίνεται ξεπερασμένο, οι πελάτες μπορεί να μην αισθάνονται ασφαλείς να εισαγάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας ή ακόμη και να περιηγηθούν στα προϊόντα. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ενημερώνετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας κάθε δύο περίπου χρόνια με μοντέρνα χρώματα και γραμματοσειρές που ταιριάζουν με τις τρέχουσες τάσεις στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες είναι ενημερωμένες και καθαρές για προβολή.

 

Εμφανίζεται χαμηλά στις μηχανές αναζήτησης

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσέλκυση των χρηστών στο eshop σας εξαρχής, καθώς και στη διατήρησή τους εκεί μόλις φτάσουν. Εάν δεν έχετε εφαρμόσει στρατηγικές SEO στο ηλεκτρονικό κατάστημά σας, το πιθανότερο είναι ότι οι δυνητικοί πελάτες δε θα σας βρουν όταν αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά ή φράσεις στην Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που πουλάτε, στην περιγραφή τους, περιέχουν σχετικές λέξεις-κλειδιά, ώστε οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης να μπορούν να τα βρίσκουν εύκολα όταν οι χρήστες τα αναζητούν.

 

Δεν είναι συμμορφωμένο 100% με το GDPR

Η πλήρης συμμόρφωση με τον GDPR είναι μια επιτακτική αναβάθμιση για την προστασία των δεδομένων των χρηστών, όχι μόνο λόγω των προστίμων αλλά και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους επισκέπτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Αν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν είναι 100% πλήρως συμβατό, τότε ίσως υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στους δυνητικούς πελάτες, καθώς δε θα νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τις αγορές τους στο eshop σας.

 

Δύσκολη διαχείριση προϊόντων και παραγγελιών

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο χρόνος είναι χρήμα και η σπατάλη του σε καθημερινές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση προϊόντων ή παραγγελιών μπορεί να αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί αυτοματισμοί που θα σας εξοικονομήσουν πολύτιμα χρόνο, εκτελώντας επαναλαμβανόμενες ενέργειες για εσάς, ώστε εσείς να ασχολείστε με πιο σημαντικά πράγματα, όπως είναι η διαχείριση της επιχείρησής σας.

 

Πολύπλοκο checkout

Είναι ζωτικής σημασίας να παρέχετε μια όσο το δυνατόν πιο απλή και εύκολη διαδικασία πληρωμής για τους πελάτες σας. Αν δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν την αγορά τους, τότε μπορεί να χάσετε πολλές παραγγελίες. Ένα σύγχρονο και φιλικό eshop διαθέτει πλέον one page checkout. Δηλαδή, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου ο πελάτης μπορεί να ολοκληρώσει εύκολα και γρήγορα την παραγγελία του σε μια σελίδα.

 

Αν επιθυμείτε να ανανεώσετε το eshop σας, επικοινωνήστε μαζί μας και η ομάδα της SIGMA Marketing αφού το αξιολογήσει εντελώς δωρεάν θα σας ενημερώσει για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αποκτήσετε ένα απόλυτα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.