Γιατί να επιλέξετε Google Ads για τη διαφήμιση της επιχείρησής σας;

Οι διαφημίσεις Google Ads είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια καμπάνια προσαρμοσμένη για την εταιρεία σας και χρησιμοποιούν στοχευμένη διαφήμιση με βάση το τι αναζητούν οι άνθρωποι εκείνη τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε κομμωτήριο και κάποιος αναζητήσει στο Google για "κομμωτήριο κοντά μου", θα σας βρει ακριβώς εκεί!

Πριν αναφέρουμε αναλυτικά τα οφέλη της χρησιμοποίησης Google Ads για λογαριασμό της επιχείρησής σας, πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα τι ακριβώς είναι.

Τι είναι τα Google Ads;

Οι διαφημίσεις Google Ads είναι ένα οικονομικά αποδοτικό και ισχυρό εργαλείο ψηφιακού μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις. Είτε είστε μια μικρή επιχείρηση που θέλει να γίνει γνωστή, είτε ένα αναγνωρίσιμο brand με πολλούς πελάτες, είναι σημαντικό όταν οι άνθρωποι αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο να βρίσκουν τα δικά σας. Και όχι απλά να τα βρίσκουν, αλλά να είναι σε περίοπτη θέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Google Ads (παλαιότερα γνωστές ως AdWords) ως μέρος αυτής της στρατηγικής, πληρώνοντας μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι διαφημίσεις αυτές λέγονται αλλιώς και PPC (Pay Per Click).

 

Πώς λειτουργεί μία καμπάνια Google Ads;

Τώρα που έχετε μία εικόνα τι είναι οι Google Ads διαφημίσεις, ας δούμε πώς λειτουργούν. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε ποιους στόχους επιθυμείτε να πετύχετε. Θέλετε να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες στο κατάστημά σας; Θέλετε να κατευθύνετε περισσότερους πελάτες σε συγκεκριμένα landing pages ή θέλετε να λάβετε περισσότερα τηλεφωνήματα; Αφού οριοθετήσετε τους στόχους, τότε επιλέγετε τον τύπο Google Ads διαφήμισης που θέλετε. Υπάρχουν 5 διαφορετικά είδη:

  • Search Network: Όταν δημιουργείτε μια καμπάνια Search Network, η διαφήμισή σας θα εμφανίζεται όχι μόνο στη μηχανή αναζήτησης της Google και στους Google Maps χάρτες αλλά και σε εκατοντάδες άλλους ιστότοπους, όπως το YouTube. Το καλύτερο είναι ότι αυτό το είδος διαφήμισης μπορεί να φτάσει σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν τι πουλάμε!
  • Display Network: Αυτού του τύπου η καμπάνια περιλαμβάνει οπτικές διαφημίσεις. Μ' αυτό το τρόπο μπορείτε να φέρετε το προϊόν σας μπροστά σε ανθρώπους που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν αυτό που πωλείται, μέσω Gmail, YouTube κλ
  • Shopping Campaign: H συγκεκριμένη καμπάνια αγορών, αποτελεί ιδανική λύση για όσους θέλουν τα προϊόντα τους να εμφανίζονται στην κατηγορία "Αγορές" όταν οι αγοραστές αναζητούν προϊόντα στο Google. Αντί να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά όπως "αγορά παπούτσια" ή ακόμη πιο συγκεκριμένους όρους όπως "μπότες ugg" Το διαφημιστικό σας μήνυμα θα εμφανιστεί μέσα στην ενότητα αγορών, όπου οι άνθρωποι αναζητούν να αγοράσουν το συγκεκριμένο προϊόν που πουλάτε, online!
  • Video Campaign: Μέσω μιας καμπάνιας βίντεο, η επιχείρησή σας θα προωθηθεί μέσω του YouTube και άλλων δικτύων που βρίσκονται στο Google Display Network. Αυτός είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να προσεγγίσετε πιο νεανικό κοινό μέσω των smartphones ή των tablet τους
  • App Campaign: Με αυτού του είδους Google Ads, η διαφήμισή σας θα εμφανιστεί στο Google Search, σε όλο το Google Display Network, στο YouTube κλπ.Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει σ' αυτές τις καμπάνιες εφαρμογών είναι ότι θα φαίνονται στους χρήστες μέσω κινητών συσκευών όπως smartphones και tablets.

Σε κάθε διαφημιστική καμπάνια μέσω της Google, έχετε τον απόλυτο έλεγχο. Μπορείτε να ορίσετε ένα μηνιαίο ανώτατο όριο διαφημιστικής δαπάνης, να επιλέξετε το κοινό - στόχο σας και να παρακολουθείτε την απόδοση της κάθε καμπάνιας, βλέποντας διάφορα analytics.

 

Ποια είναι τα οφέλη των Google Ads για μία επιχείρηση;

Άμεσα αποτελέσματα

Οι Google Ads διαφημίσεις αποδίδουν ταχύτερα από οποιαδήποτε SEO στρατηγική. Αυτό δε σημαίνει ότι και το SEO δεν είναι εξίσου σημαντικό. Αν όμως θέλετε να "τρέξετε" μία μεγάλη προσφορά ή ένα σημαντικό γεγονός που έχει η επιχείρησή σας, ο πιο σύντομος και αποτελεσματικός τρόπος είναι οι PPC διαφημίσεις.

Απεριόριστες δυνατότητες

Οι διαφημίσεις Google είναι μία προσιτή στρατηγική μάρκετινγκ όπου μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα από εκατομμύρια λέξεις - κλειδιά, τις κατάλληλες για το κοινό - στόχο σας. Κάθε μέρα προστίθεται νέες λέξεις - κλειδιά ώστε να βρείτε ακόμα πιο εύκολα το κοινό σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του site σας. Ελέγχετε το budget σας κάθε στιγμή και μπορείτε να το τροποποιήσετε ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχετε και τα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε. Με λίγα λόγια, με τις Google Ads διαφημίσεις όλα είναι στο χέρι σας!

Υψηλή απόδοση επένδυσης

Οι διαφημίσεις Google Ads είναι η πιο επικερδής μορφή διαφήμισης, επειδή πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας και είναι ιδανική για όσους θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους με σύνεση. Σε αντίθεση με τις άλλες στρατηγικές μάρκετινγκ, με τις διαφημίσεις Google όλα τα χρήματα πηγαίνουν για τη λειτουργία μιας διαφήμισης όταν κάποιος κάνει κλικ σε αυτή και όχι για οποιοδήποτε άλλο κόστος. Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερα χρήματα στη διάθεσή σας για να τα ξοδέψετε αποκλειστικά για διαφημίσεις.

Εμφανίζονται σε ανθρώπους έτοιμους να αγοράσουν

Η διαφορά μεταξύ της προσέγγισης ανθρώπων με τις διαφημίσεις Google Ads και άλλων μορφών διαφήμισης είναι η πρόθεση. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, αυτοί στους οποίους διαφημίζουμε, μπαίνουν με την πρόθεση να μάθουν νέα φίλων τους ή να δουν φωτογραφίες από διάφορα μέρη και όχι τόσο για να αγοράσουν. Με τις Google Ads διαφημίσεις όμως, προσεγγίζετε το κατάλληλο κοινό, στην κατάλληλη στιγμή. Η Google καταλαβαίνει ποιος ψάχνει τι και θα σας φέρει το κατάλληλο άτομο να δει την διαφήμισή σας.

Βλέπετε τα αποτελέσματα των διαφημίσεων σας και οπτικοποιημένα

Δεν ξέρετε πώς να βελτιώσετε τις καμπάνιες σας αν δεν έχετε ιδέα για το τι δεν πάει καλά. Ορισμένα dashboards καθιστούν σχεδόν αδύνατη την ανάλυσή τους. Το ταμπλό ανάλυσης δεδομένων που διαθέτει η Google, το Google Analytics, είναι το απόλυτο εργαλείο ανάλυσης δεδομένων. Εκεί, έχετε την δυνατότητα να δείτε από τις πιο βασικές πληροφορίες, όπως κλικ ή εντυπώσεις, μέχρι και πιο λεπτομερή δεδομένα.

 

Όταν κάποιος ρωτάει γιατί να επενδύσω τα χρήματα από τον διαφημιστικό μου προϋπολογισμό σε Google Ads. Η απάντηση είναι απλή: "Γιατί όχι;" Με περισσότερες από δύο τρισεκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως, η Google είναι η προφανής επιλογή για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να διαφημιστεί. Γιατί να χρησιμοποιείτε την παραδοσιακή διαφήμιση όταν μπορείτε απλά να τοποθετήσετε το μήνυμά σας ακριβώς στο κοινό που πρέπει, την στιγμή που πρέπει, για όσο διάστημα θέλετε

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.