Διαφήμιση στο Facebook: Τα 6 πιο σημαντικά οφέλη για την επιχείρησή σας

Η διαφήμιση στο Facebook είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να συνδεθείτε με την αγορά-στόχο σας. Τα Facebook Ads είναι ιδανική επιλογή αν θέλετε να προσεγγίσετε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αλλά παρέχει επίσης πολλά οφέλη για κάθε είδους επιχείρηση. Ας δούμε όμως τα 6 πιο σημαντικά οφέλη της διαφήμισης στο Facebook για την επιχείρησή σας.

1. Το κοινό σας "συχνάζει" στο Facebook

Ας ξεκινήσουμε με κάποια δεδομένα. Το 80% όλων των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιεί το Facebook. Ακόμα και χρήστες 65 χρονών και άνω βρίσκονται σ' αυτό το κοινωνικό δίκτυο σε ποσοστό που ξεπερνάει το 65%. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: και οι πελάτες σας, επίσης θα είναι εκεί. Επομένως, τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσετε την δύναμη του Facebook, για να τους προσεγγίσετε στο μέρος που συχνάζουν.

 

2. Στοχευμένη προσέγγιση κοινού

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα της διαφήμισης στο Facebook είναι η ικανότητά της να προσεγγίζει το ακριβές κοινό - στόχο σας.  Το Facebook σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ποιοι θα δουν την διαφήμισή σας με βάση στοιχεία όπως: ηλικία, φύλο, τοποθεσία, ενδιαφέροντα, αγοραστική συμπεριφορά κ.α. Αυτό σας εγγυάται ότι θα προσεγγίσετε άτομα που ανήκουν στο κοινό που απευθύνεστε και δεν θα σπαταλήσετε τα χρήματά σε διαφημίσεις με τυχαίο κοινό. Στοχεύοντας τον κατάλληλο κόσμο, θα έχετε και μεγαλύτερες πιθανότητες να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και άρα να αυξήσετε τα κέρδη σας!

 

3. Αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand και της επισκεψιμότητα του site σας

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν διαφημίσεις στο Facebook βλέπουν κατά μέσο όρο 80% περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της επιχείρησής τους, από εκείνες που δεν τις χρησιμοποιούν. Επιπλέον, τα Facebook Ads, όπως είναι γνωστές οι διαφημίσεις στο Facebook, αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο να αυξήσετε το brand - awareness σας. Όσο, πιο  εξοικειωμένο είναι το κοινό - στόχος με την επωνυμία σας, τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να σας επιλέξουν, όταν πάρουν την απόφαση προβούν σε αγορά.

 

4. Μειωμένο κόστος

Οι Facebook διαφημίσεις αποτελούν μία από τις φθηνότερες μορφές διαφήμισης, ειδικά σε σχέση με τα παραδοσιακά κανάλια μάρκετινγκ, όπως διαφημιστικές πινακίδες, ραδιοφωνικές/τηλεοπτικές διαφημίσεις κλπ. Σκεφτείτε ότι αντί να ξοδεύεται χιλιάδες ευρώ για να φέρετε κόσμο στην επιχείρησή σας, μπορείτε να την κάνετε γνωστή με πολύ μικρότερο budget και πολύ πιο σύντομα.

 

5. Μετρήσιμα αποτελέσματα

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε για την απόδοση της διαφημιστικής καμπάνιας μέσω Facebook, καθώς τα αποτελέσματα είναι απολύτως μετρήσιμα. Ανά πάσα στιγμή, έχετε την δυνατότητα να δείτε τα clicks, τις μετατροπές και ό,τι άλλα στοιχεία χρειάζεται για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε το Pixel του Facebook στο website σας όπου καταγράφει κάθε δραστηριότητα των χρηστών.

 

6. Θετική επίδραση στην κατάταξη της θέσης σας, στη Google

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό όφελος των Facebook Ads, είναι ότι αυξάνουν την κατάταξή σας στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Και αυτό γίνεται διότι η Google, προσμετρά την δραστηριότητα που υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα της επιχείρησής σας. Αυτή η δραστηριότητα περιλαμβάνει τα likes, shares, comments κλπ.

 

Η Sigma Marketing είναι μονόδρομος για τις social media καμπάνιες σας

Στη Sigma Marketing, γνωρίζουμε σε βάθος τα Social Media και πώς μπορείτε η επιχείρησή σας να επωφεληθεί τα μέγιστα, από τις διαφημίσεις στο Facebook. Επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό στρατηγικό πλάνο για τη διαφήμισή σας στο Facebook.

 

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.