Landing page: Τι είναι και γιατί είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας;

Εάν έχετε μια επιχείρηση, τότε γνωρίζετε ότι χρειάζεστε ένα website. Γνωρίζετε όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να έχετε και landing page; Πριν όμως αναφερθούμε στους διάφορους τύπους landing pages και στο γιατί είναι σημαντικές για μία επιχείρηση, ας αρχίσουμε από τα βασικά.

 

Τι είναι μία landing page;

Οι Landing pages ή στα ελληνικά "σελίδες προορισμού" είναι εκείνες οι ιστοσελίδες που λειτουργούν αυτόνομα και έχουν σχεδιαστεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό: Να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε πελάτες. Διαφέρουν από τις σελίδες ενός website στο ότι είναι συνήθως πιο σύντομες, πιο περιεκτικές και έχουν μια πολύ σαφή πρόσκληση για δράση (Call-to-action).
Σκεφτείτε τις landing pages ως μία ψηφιακή εκδοχή της παραδοσιακής επιστολής μάρκετινγκ.

 

Είδη landing pages

Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές landing pages, κάθε μία από τις οποίες επιτελεί διαφορετικό στόχο και σκοπό. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

 

Squeeze landing page

Αυτή η landing page έχει σχεδιαστεί για να τραβήξει την προσοχή ενός επισκέπτη και να τον ενθαρρύνει να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως η εγγραφή σε newsletter ή το download ενός e-book ή whitepaper.
Οι squeeze landing pages έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τη συλλογή διευθύνσεων e-mail των επισκεπτών.

 

Splash Page

Όπως "προδίδει" και το όνομά τους, οι splash pages εμφανίζονται μπροστά του, μόλις κάποιος επισκέπτης μπει σε μία σελίδα, πριν ακόμα ανοίξει αυτή η σελίδα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα sites που πωλούν ποτά και αλκοόλ, που προτού αφήσουν τον χρήστη να μπει στη σελίδα, ζητάνε να δηλώσει ηλικία ώστε να επαληθεύσουν ότι είναι άνω των 18 ετών.
Σε αντίθεση με άλλες landing pages οι splash pages δε χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων πελατών.

 

Lead-Gen capture page

Ίσως, η πιο διαδεδομένη μορφή landing page. Μοιάζει αρκετά με τη Squeeze landing page μόνο που η lead-gen είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος φόρμα, καθώς ζητάει περισσότερα στοιχεία από τον χρήστη, προκειμένου να του παράσχει κάτι ως αντάλλαγμα.
Γενικά, για να έχει επιτυχία μία τέτοια landing page θα πρέπει να υπάρχει μία καλή ισορροπία μεταξύ του τι ζητάμε από τον επισκέπτη της σελίδας και τι του δίνουμε πίσω ως αντάλλαγμα.

 

Click-through landing page

Μαζί με τις lead-gen capture page αποτελούν τις πιο δημοφιλείς landing pages. Όμως, σε αντίθεση με τις lead-gen, οι click-through landing pages δεν απαιτούν συμπλήρωση φόρμας. Εκείνο που διαθέτουν απαραίτητα είναι ένα κουμπί που προτρέπει σε δράση (η οποία είναι συνήθως αγορά).
Στόχος τους είναι να παρέχουν εκείνες τις συναρπαστικές πληροφορίες που θα οδηγήσουν τον χρήστη να κλικάρει στο call-to-action κουμπί, μετατρέποντάς τον ουσιαστικά σε καταναλωτή.

 

Sales landing page

Όπως δηλώνει και το όνομά τους, οι sales landing pages έχουν ως στόχο την πώληση. Αυτό ακριβώς τις κάνει και τις πιο δύσκολες στον σχεδιασμό. Για να έχουν επιτυχία θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά που απευθύνεστε και το περιεχόμενο να είναι πειστικό ώστε να οδηγήσει στην πώληση.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες για να έχουν φτάσει εδώ σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν και χρειάζονται εκείνα τα στοιχεία που θα επαληθεύσουν την ανάγκη τους για αγορά.

 

Γιατί είναι σημαντικές οι landing pages;

Στοχεύουν στις αύξηση των μετατροπών

Οι σελίδες προορισμού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της digital marketing στρατηγικής κάθε επιχείρησης. Αυτές οι στοχευμένες ιστοσελίδες έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών, παρέχοντάς τους πολύτιμες πληροφορίες ή μια προσφορά, η οποία μπορεί επίσης να τους ενθαρρύνει να μοιραστούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους με αντάλλαγμα κάτι άμεσο, όπως δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες!

 

Παρέχουν χρήσιμα insights και δεδομένα

Οι σελίδες προορισμού μπορούν να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το κοινό-στόχο σας.
Με τη δημιουργία landing pages με τμηματοποιημένες προσφορές, μπορείτε να παρακολουθείτε ποια προσφορά φέρνει υψηλότερο ποσοστό μετατροπών. Μ' αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε τι ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό - στόχο σας και θα μπορείτε να δημιουργήσετε πιο εξατομικευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ.

 

Αυξάνουν τη λίστα των email σας

Οι σελίδες προορισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε γρήγορα τη λίστα email σας και να εξατομικεύσετε τα emails παρακολούθησης με τα δεδομένα που συλλέγετε από αυτές. Μπορείτε να προσφέρετε στο κοινό - στόχο, περιεχόμενο σε αντάλλαγμα για τα στοιχεία επικοινωνίας τους, γεγονός που θα διευκολύνει όσο ποτέ άλλοτε την αποστολή μηνυμάτων ή προσφορών αργότερα!

 

Ευνοούν τις δοκιμές

Οι σελίδες προορισμού είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γίνετε δημιουργικοί και να δοκιμάσετε διάφορα σχέδια. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια οπτικά στοιχεία λειτουργούν καλύτερα με το κοινό-στόχο σας. Επιπλέον, το ρίσκο είναι χαμηλό σε σύγκριση με την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στο website ή το blog σας.

 

Οι landing pages αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε επιτυχημένης στρατηγικής για την προσέλκυση νέων πελατών και τη διατήρηση των υφιστάμενων, αλλά κάποιες επιχειρήσεις δεν αφιερώνουν ποτέ τον απαιτούμενο χρόνο γι' αυτές - μέχρι τώρα!

Εμείς στη Sigma Marketing μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε τη δική σας landing page, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιχείρησής σας, ώστε να παραμείνετε μπροστά σ' αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που υπάρχει.

 

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.