Σήμερα, το Instagram έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Αυτό το καθιστά μια πρώτης τάξεως πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Σήμερα, το Instagram έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Αυτό το καθιστά μια πρώτης τάξεως πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Μάλιστα, το Instagram κάνει συνεχώς αλλαγές και αναβαθμίσεις προς αυτή τη κατεύθυνση ώστε να κάνει ακόμη πιο εύκολη αυτή τη διαδικασία. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε βήμα - βήμα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη πλατφόρμα του Instagram για να πουλήσετε τα προϊόντα σας.

 

1) Δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού στο Instagram

Για να ξεκινήσετε με τη νέα σας επιχείρηση στο Instagram, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα προφίλ το οποίο θα διαθέτει:

Ένα βιογραφικό που θα εντυπωσιάσει το κοινό σας

Το βιογραφικό είναι η πρώτη εντύπωση που κάνετε στους πιθανούς πελάτες και ακολούθους σας. Επομένως, είναι σημαντικό να τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Μερικά tips για ένα ολοκληρωμένο bio είναι τα παρακάτω:

  • Συμπεριλάβετε το όνομα της επιχείρησής σας, μαζί με σημαντικά στοιχεία επικοινωνίας
  • Κάντε μία σύντομη περιγραφή της, με λέξεις - κλειδιά
  • Μην ξεπεράσετε τους 160 χαρακτήρες
  • Προσθέστε ένα link που θα οδηγεί σε μία landing page που θα οδηγήσει τους χρήστες στο να αγοράσουν από εσάς

 

2) Δημιουργία content marketing στρατηγικής

Πριν ξεκινήσετε να πουλάτε, θα πρέπει να έχετε σχεδιάσει την κατάλληλη στρατηγική περιεχομένου. Τι περιεχόμενο θα "ανεβάζετε" στο επαγγελματικό προφίλ σας; Τι χρειάζεται για την δημιουργία του (Φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση κλπ.); Κάθε πότε θα δημοσιεύετε υλικό; Τι κείμενο (caption) θα συνοδεύει την δημοσίευσή σας και ποια είναι τα κατάλληλα hashtags;

Όταν απαντήσετε σε όλες αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις, τότε θα είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.