10 εξαιρετικοί τρόποι που το branding μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας

1. Κάνει την επιχείρησή σας πιο αναγνωρίσιμη

Το καλό branding σας βοηθά να ξεχωρίσετε από παρόμοιες εταιρείες. Τα οπτικά στοιχεία , όπως το λογότυπο που θα επιλέξετε να έχετε, παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ- άλλωστε δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι οι άνθρωποι θα σταματήσουν σε μία μόνο επιχείρηση, όταν υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές!
Το καλό λογότυπο δεν αρκεί να είναι καλαίσθητο αλλά είναι σημαντικό να αποτυπώνεται στη μνήμη του κοινού - στόχου σας.

 

2. Δημιουργεί αίσθημα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης

Η οικοδόμηση ενός εμπορικού σήματος είναι σημαντική επειδή σας βοηθά να δημιουργήσετε την εικόνα που θέλουν να δουν οι δυνητικοί πελάτες σας.
To σωστό branding θα βοηθήσει να εμπνέετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στον πελάτη σας, πείθοντάς τον για την απόφασή του να επιλέξει μια επιχείρηση έναντι των ανταγωνιστών που προσφέρουν επίσης παρόμοιες υπηρεσίες ή προϊόντα.

 

3. Αυξάνει τις πωλήσεις

Όταν έχετε ένα ξεκάθαρο, περιεκτικό μήνυμα που απευθύνεται στο κοινό σας, είναι πιο πιθανό το κοινό να αγοράσει από εσάς. Αυτό γίνεται, γιατί νιώθει ότι αναγνωρίζετε τις ανάγκες του και άρα μπορείτε να του δώσετε τη λύση που χρειάζεται .

 

4. Βελτιώνει την αξία της επιχείρησης

Το branding προσδίδει χαρακτήρα στην επιχείρησή σας. Έτσι, είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να συσχετιστούν και να ταυτιστούν με τις αξίες που πρεσβεύετε. Όταν το κοινό - στόχος νιώθει ότι αυτά που αντιπροσωπεύει η επιχείρησή σας είναι κοινά με αυτά που πιστεύει εκείνο, τότε σίγουρα θα προτιμήσουν εσάς. Σκεφτείτε και τον εαυτό σας ως καταναλωτή. Πόσες φορές αγοράζετε από συγκεκριμένη μάρκα επειδή σας "αγγίζει";

 

5. Αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά

Όταν οι πελάτες αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν την επωνυμία σας, αυτό μπορεί να βοηθήσει να αποκτήσει η εταιρεία ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η δύναμη πίσω από την ύπαρξη ενός εξαιρετικού λογότυπου ή σχεδίου υπερβαίνει την αισθητική - η λειτουργία του παίζει ρόλο στο πόσο επιτυχημένοι είστε πραγματικά!

 

6. Προσελκύει τους καλύτερους συνεργάτες

Όταν έχετε αποτελεσματικό branding, οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να το προσέξουν. Αυτό προσελκύει τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου που ανυπομονούν να εργαστούν για εσάς. Επίσης, την ίδια επιθυμία έχουν και οι Influencers, οι οποίοι επιδιώκουν να εργάζονται με επιχειρήσεις που διαθέτουν ξεκάθαρη εταιρική ταυτότητα.
Μ’ αυτό τον τρόπο κερδίζουν εκείνοι εμπειρίες και αναγνώριση και εσείς έχετε πάντα τους καλύτερους συνεργάτες που μπορείτε.

 

7. Χρέωση ανάλογη της αξία σας

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε νέους πελάτες και να πιστεύετε ότι πρέπει να έχετε χαμηλή τιμολόγηση. Αλλά όσο νωρίτερα αποκτήσετε εταιρική ταυτότητα και εδραιώσετε το brand σας το συντομότερο δυνατό, τόσο οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας!
Όταν παράγετε εργασία ή προϊόντα υψηλής ποιότητας, και έχετε το το ανάλογο branding οι πελάτες θα το δουν αυτό ως επένδυση και όχι ως περιττό έξοδο.

 

8. Εξοικονομεί χρόνο και χρήματα μακροπρόθεσμα

Αν έχετε μία μικρομεσαία επιχείρηση, ίσως θεωρείτε περιττό το branding. Στην πραγματικότητα, ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας είναι το ίδιο σημαντικός είτε σε έναν παγκόσμιο κολοσσό είτε σε μία τοπική επιχείρηση.

Βέβαια όταν το budget είναι περιορισμένο, μπορεί να σκέφτεστε ότι είναι πιο εύκολο να επιλέξετε τη φθηνότερη λύση στην αρχή, αλλά χωρίς την κατάλληλη επωνυμία θα καταλήξετε να αλλάζετε τη στρατηγική σας πολλές φορές πριν τελικά μείνετε ευχαριστημένοι. Δεν το θέλετε αυτό! Μακροπρόθεσμα, αυτό θα σας κοστίσει περισσότερο χρόνο και χρήμα από το να θέσετε μια καλή βάση από το μηδέν.

 

9. Εδραιώνει ευκολότερα νέα προϊόντα/υπηρεσίες

Όταν έχετε ήδη ένα αναγνωρισμένο brand και μία πιστή πελατειακή βάση, είναι ευκολότερο να εισαγάγετε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Το κοινό σας ενδιαφέρεται ήδη για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή σας, οπότε θα είναι πιο πρόθυμο να δεχτεί νέες προκλήσεις ή προσφορές και να τις δοκιμάσει ώστε να δει κατά πόσο ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του.

 

10. Βοηθάει στην εξέλιξη της επιχείρησης

Το branding είναι ένα θαυμάσιο θεμέλιο για την επιχείρησή σας.

Θα δώσει τον τόνο σε ό,τι κάνετε και θα επιτρέψει να ληφθούν πιο εύκολα μελλοντικές αποφάσεις με βάση ό,τι έχει λειτουργήσει προηγουμένως. Έτσι, διασφαλίζεται ότι όλα τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρέχονται παραμένουν πιστά στο όραμά σας.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.