Influencer Marketing: Ποιες είναι οι 4 πιο hot τάσεις για το 2022

Στον κόσμο του influencer marketing, το 2022 δείχνει ότι θα είναι μία σημαντική χρονιά. Το τοπίο αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, που πλέον μια επιχείρηση για να είναι ενημερωμένη θα πρέπει να παρατηρεί από κοντά τις αλλαγές, ώστε να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν ώστε να βγει κερδισμένη.

Η ομάδα της Sigma Marketing, έψαξε, διάβασε, ενημερώθηκε και σας παρουσιάζει τις 4 πιο καυτές τάσεις του influencer marketing για το 2022.

 

Το TikTok κατακτά όλο και περισσότερους influencers

Δεν είναι μυστικό ότι το TikTok βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. Η εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας έχει κερδίσει τον κόσμο και η δημοτικότητά της δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Ενώ το TikTok είναι κυρίως γνωστό ως πλατφόρμα ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας, γίνεται επίσης ένας ολοένα και πιο σημαντικός παίκτης στο χώρο του influencer marketing. Οι επιχειρήσεις αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεράστιας βάσης χρηστών του TikTok για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους και επενδύουν σ’ αυτό.

Και με τη μοναδική ικανότητα του TikTok να δημιουργεί καθηλωτικό, κοινόχρηστο περιεχόμενο, δεν είναι περίεργο που η πλατφόρμα κερδίζει γρήγορα μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας του influencer marketing.
Καθώς η δημοτικότητα του TikTok συνεχίζει να αυξάνεται, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να δούμε περισσότερα brands να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να προσεγγίσουν το κοινό τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

Οι micro-influencers και nano-influencers θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι στο παρελθόν

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, βλέπαμε celebrities με 150K+ followers να έχουν την μερίδα του λέοντος στον κόσμο του influencer marketing, φαίνεται ότι αυτό αρχίζει και αλλάζει.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αρχίζουν να συνεργάζονται με χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μικρότερους λογαριασμούς, για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, τους λεγόμενους micro-influencers και nano-influencers.
Οι marketers ανακάλυψαν ότι οι micro-influencers και nano-influencers έχουν αναπτύξει ένα πιο μικρό μεν, πιο πιστό δε, κοινό αφοσιωμένων θαυμαστών που εμπιστεύονται τις συστάσεις τους. Ως αποτέλεσμα, είναι σε θέση να δημιουργήσουν πιο γνήσιες συνδέσεις με το κοινό τους και άρα να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κοινό-στόχο των επιχειρήσεων.

 

Το Live Shopping ήρθε για να μείνει

Οι live αγορές online βρίσκονται σε άνοδο - και δεν είναι μόνο λόγω της πανδημίας. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει σημειώσει δραματική αύξηση της συνολικής του ανάπτυξης και οι ζωντανές αγορές γίνονται ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τρόπος για να ψωνίζει κανείς online. Η τάση αυτή οφείλεται εν μέρει στους influencers που χρησιμοποιούν το live shopping ως έναν τρόπο για να συνδεθούν με τους ακολούθους τους και να τους δώσουν μια ματιά των αγαπημένων τους προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα τους προτείνουν να τα αγοράσουν.

Για τις επιχειρήσεις, οι ζωντανές αγορές παρέχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να συνδεθούν με τους δυνητικούς πελάτες με έναν πιο προσωπικό τρόπο. Και καθώς το influencer marketing συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά του, είναι πιθανό να δούμε όλο και περισσότερα brands να ενσωματώνουν το live shopping στις καμπάνιες τους.

 

Οι influencers θα γίνουν πιο εξειδικευμένοι

Τα τελευταία χρόνια ξεπηδούν όλο και περισσότεροι influencers όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μικρός κορεσμός.

Για να ξεπεραστεί αυτός ο κορεσμός, είναι πιθανό οι influencers να γίνουν ακόμη πιο εξειδικευμένοι. Ήδη, βλέπουμε την άνοδο των micro-influencers και των nano-influencers, οι οποίοι έχουν μικρότερο αλλά ιδιαίτερα αφοσιωμένο κοινό. Καθώς οι επιχειρήσεις αποκτούν μεγαλύτερη αντίληψη για influencer marketing, θα αναζητούν influencers που μπορούν να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους με πιο στοχευμένο τρόπο. Έτσι, αν είστε influencer, ήρθε η ώρα να ψάξετε να βρείτε την ειδικότητα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό!

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εταιρείας σας; Επικοινωνήστε μαζί μας

Μακρυγιάννη 65

564 31, Ηλιούπολη

2310644171

6908608479

info@sigmamarketing.eu

SIGMA Marketing
Digital Agency - Θεσσαλονίκη

Γεια σας! Σίγουρα μπορούμε να λύσουμε την απορία σας. Ένας υπεύθυνος θα σας απαντήσει

Πως θέλετε να μιλήσουμε;

Designed, always with ❤️, by Sigma Marketing

Please publish modules in offcanvas position.